Informatieavond voor zwangeren en partner Assen

In samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA) te Assen, De Kraamvogel, Het Groene Kruis en alle verloskundigenpraktijken uit Assen en omstreken wordt er een gezamenlijke informatieavond georganiseerd over de bevalling. De avond staat in het teken van de bevalling zowel thuis als in het ziekenhuis. Tijdens deze avond geven een verloskundige uit een van de praktijken, een klinisch verloskundige, een kraamverzorgende en een verpleegkundige van het ziekenhuis informatie over de bevalling. Een virtuele rondleiding op de kraamafdeling en de verloskamers behoort ook tot deze voorlichting. De avonden vinden plaats in het WZA in zaal 2 en 3. Om 19.30 uur start de avond en de zaal is open vanaf 19.15 uur. Koffie, thee, water en wat lekkers staat klaar. De avond duurt tot 21.00 uur. Aanmelden kan via de secretaresse van de kraamafdeling  via nummer: 0592-325370

De data voor 2023:

Door COVID-19 zijn er helaas nog geen avonden mogelijk, er wordt hard gewerkt aan een online versie

“Borstvoeding .. de beste start!”

Regelmatig worden in het WZA voor zwangere vrouwen en hun partner voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd rond het thema borstvoeding. Tijdens deze bijeenkomsten geeft een lactatiekundige van het WZA uitgebreide informatie over onder andere de volgende onderwerpen: voordelen van borstvoeding, borstvoeding in de praktijk, borstvoeding en werk, en borstvoeding in het ziekenhuis. Klik hier voor meer informatie. De voorlichting wordt gehouden van 19.30 – 21.30 uur.
Aanmelden kan via de secretaresse van de kraamafdeling  via nummer: 0592-325370

De data voor 2023:

Door COVID-19 zijn er helaas nog geen avonden mogelijk

Vroege voorlichtingsavond

Ben je net zwanger of heb je een kinderwens? Kom dan naar de vroege voorlichtingsavond Gezond Zwanger in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Der avond is bedoeld voor alle zwangeren tot ongeveer 14 weken zwangerschap en hun partners. De avond is daarbij ook leuk en nuttig voor vrouwen/stellen met een kinderwens. Deze avond wordt ondersteund door verschillende ketenpartners, zoals Moeders voor Moeders, Samen Bevallen, De Kraamvogel, Kraamzorg het Groene Kruis, AFP-fysiotherapie, PCP Assen fysiotherapie, diëtist Anneke de Haan en Babyplanet.
Je krijgt tijdens deze avond allerlei informatie om je goed voor te bereiden op  een gezonde zwangerschap. Deelname is gratis en na afloop krijg je een goed gevulde goodybag. De voorlichting wordt gehouden van 19.30-21.30 uur. Aanmelden kan via de secretaresse van de kraamafdeling  via nummer: 0592-325370

 

Informatieavond voor zwangeren en partner Emmen

In Treant ziekenhuis te Emmen worden informatieavonden gegeven. De avond staat in het teken van de bevalling zowel thuis als in het ziekenhuis. De avonden vinden plaats in het Treant ziekenhuislocatie Scheper, Boermarkeweg 60 te Emmen in Vergaderzaal 1 en 2. Om 19.00 uur start de avond en duurt tot 20.00 uur. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de Treant website. www.treant.nl voorlichtingsavond.

De data voor 2023:

  • Dinsdag 7 februari
  • Dinsdag 14 maart
  • Dinsdag 18 april
  • Dinsdag 30 mei
  • Dinsdag 27 juni
  • Dinsdag 5 september
  • Dinsdag 10 oktober
  • Dinsdag 14 november
  • Dinsdag 19 december