De kraamtijd is een speciale tijd! Een nieuwe gezinssamenstelling, wennen aan het ouderschap, lichamelijke veranderingen, kortom een indrukwekkende, maar vaak prachtige tijd. Samen met de kraamverzorgster proberen wij ervoor te zorgen dat deze periode zo goed mogelijk verloopt.

Zwangerschap en bevallen onder leiding van een gynaecoloog

Ben je in de zwangerschap onder controle van de gynaecoloog geweest en of bevallen onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog en woon je in ons gebied, dan komen wij ook thuis bij jou langs. Je hoeft je hiervoor niet van tevoren in de zwangerschap aan te melden, dit mag natuurlijk wel. Dit kun je doen door je aan te melden via het contactformulier. Het ziekenhuis zal ons laten weten wanneer jullie naar huis gaan, zodat wij de volgende dag voor het eerst bij jullie langskomen.

vitaminekAdvies vitamine K

Extra inname vitamine K gewenst bij borstvoeding
Vitamine K is nodig voor een goed verloop van de bloedstolling. Het lichaam maakt in de darmen zelf vitamine K aan, maar bij zuigelingen gebeurt dit nog niet voldoende. Daarnaast bevat borstvoeding te weinig vitamine K en moet het aangevuld worden.

De concentratie van Davitamon Vitamine K Olie is aangepast aan het nieuwe advies: 5 druppels = 150 microgram vitamine K. Het product is vanaf heden bij drogist en apotheek verkrijgbaar.

Gooi de ongebruikte kraammaterialen niet weg!

Logo_BabyHopeStichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen.