Jouw gezondheid en gedrag in de tijd voordat je zwanger wordt en de eerste maanden van de zwangerschap hebben meer invloed op de ontwikkeling van je kind dan men vroeger dacht. Daarom hebben wij een kinderwensspreekuur, om jou te helpen om zo gezond mogelijk aan je zwangerschap te beginnen en eventuele risico’s zoveel mogelijk te verkleinen.

Voor wie?

Het kinderwensspreekuur (preconceptiezorg = zorg vóór de zwangerschap) is voor iedereen die een kinderwens heeft. Het maakt niet uit of je al wel of nog geen kinderen hebt, of je anticonceptie gebruikt en of je een miskraam hebt meegemaakt. Het is raadzaam om samen met je partner te komen.

Wat doen we?

Tijdens het kinderwensspreekuur geven wij informatie over algemene relevante onderwerpen, zoals voeding, de leeftijd van de aanstaande moeder, schadelijke gevolgen van roken en alcoholgebruik en het belang van foliumzuur. Ook kijken wij naar specifieke risicofactoren die voor jou van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan medicijngebruik, erfelijke aandoeningen en problemen die je misschien bij eerdere zwangerschappen hebt gehad.

Aanmelding en voorbereiding

Meld je nu aan en ontvang een GRATIS potje foliumzuur. Je kunt je hier aanmelden of ons telefonisch antwoordapparaat inspreken . Als je aangeeft dat het gaat om een afspraak voor het kinderwensspreekuur, dan bieden wij extra privacy. Het consult duurt ongeveer drie kwartier.

Informeer voordat je komt in de familie of er erfelijke aandoeningen voorkomen. Als je medicijnen gebruikt, meld ons dan om welke dat gaat en in welke dosering, of liever nog, neem ze mee.

Kosten

De kosten voor het preconceptioneel consult worden per 1 januari 2017 door de zorgverzekering vergoedt.

Nuttige link

zwangerwijzer